Hotade i Lunarstorms namn

No Comments »

Ägaren till Varningsidan.com hotades i telefon av okänd man, som påstod sig representera Lunarstorm.


En ganska ny hemsida, Varningsidan, fick ett email från en person som ansåg att Lunarstorm borde finnas på listan eftersom man inte svarade på abuseanmälningar.


Informationen lades upp och därmed blev det möjligt för den som vill, att skicka in kommentarer, både för och emot det som stod att läsa. Inlägget plockades bort eftersom webbsidans ägare Gunilla Hansson fick ett hotfullt samtal från anonymt nummer. En mansröst påstod sig representera Lunarstorm och hotade göra en polisanmälan om förtal om inlägget inte plockades bort.

Evangelisten Internet Tidning skickade ett email till Lunarworks, vilka äger och driver Lunarstorm. Vi ville ha svar på frågan om det verkligen var en representant från Lunarstorm som hade ringt.

Karolina Blom, informationsansvarig på Lunarstorm skickade ett snabbt svar, där hon beklagade det som hänt. Samtidigt passade hon på att berätta att Lunarstorm aldrig skulle hota enskilda på detta sätt. - Vi har inget som helst intresse av att ringa och hota om polisanmälan så fort någon publicerar något negativt om oss. Yttrandefriheten är en självklarhet (vi följer helt enkel svensk lagstiftning), både inne på Lunarstorm och utanför: skriver Karolina Blom.

Gunilla Hansson är självklart tacksam för att man från Lunarstorm sida så snabbt svarade på e-mailet från Evangelisten Internet Tidning. Eftersom hon sätter tilltro till Karolina Bloms förklaring, kommer hon inte att återpublicera det nu bortplockade inlägget. Detta för att Gunilla Hansson anser att Lunarstorm i detta fall bevisat sig vara seriöst.

Webbadress till Lunarstorm:
http://www.lunarstorm.se

Publicerad med tillåtelse av skriventen
Maria Hansson Nielsen (http://www.evangelisten.eu)


Uppdaterat angående Lunarstorm:
Sedan den här artikeln har publicerat har det hänt en hel del på Lunarstorm. Lunarstorm ägs nu av http://www.wyatt.se och inte av http://www.lunarworks.se. Ytterliggare en sak som har hänt är att det finns medlemmar som har fått varningar på falska grunder. Läs mer om detta på http://www.kattenmjau.se/artikel_nr7.htm.

Blev hotad juni 4th 2009

Adswap

No Comments »

Adswap är ett bannernätverk som nekar vissa webbplatser genom att påstå de har en simpel design men kollar man på webbplatsen adswap så ser man hur simpel design den webbplatsen har.

Webbadress till Adswap:
http://www.adswap.se

Webbplatser juni 4th 2009

Andra Sidan

No Comments »

Andra Sidan är ett Community där det är tillåtet att begå personangrepp mot enskilda personer samt att de också är fullt tillåtet att ge varningar öppet i forumet oavsett om medlemmen har gjort något eller inte.

Dessa får göra som de vill utan att de riskerar att få varningar samt att de också får behålla sin status trots att de har begått personangrepp mot enskilda människor.

Inte nog med det så blir de utsatta för dessa personangrepp kickade från Andra Sidan medan dem som begår dessa personangrepp får vara kvar trots att de bröt mot Andra Sidans regler.

Webbadress till Andra Sidan:
http://www.andrasidan.net

Uppdaterat angående Andra Sidan:
Andra Sidan är idag nedlagd och det kan bero på att webbsidan inte var så aktivt längre.

Webbplatser juni 4th 2009

Asian Island

No Comments »

Asian Island är ett asiatisk Community där det är tillåtet att begå personangrepp mot enskilda människor. Dessa får heller inga varningar eller tillsägelse utan dessa får hålla på som de gör.

Det finns även dem som har blivet kickade från Asian Island på falska grunder på grund av att de blev anklagade för att ställa till det när de försvarade sig själv när de blev utsatta för personangrepp medan dem som begick dessa personangrepp fick vara kvar trots att dessa bröt mot asian Islands regler.

De som håller på verkar inte förstå att det är de som startar upp allting på Asian Island utan de anklagar dem som blir utsatta att det är de som börjar trots att fallet inte är sådan.

Webbadress till Asian Island:
http://www.asianisland.net

Webbplatser juni 4th 2009

Bada

No Comments »

Bada är ett Community där Person A blev kickade på falska grunder samt att Person A inte har fått en förklaring till varför Person A är kickad från Bada. Det är inte enbart Person A som de har kickat från Bada utan de har även kickat Person A: s systerdotter från Bada.

Person A blev uthängd av Person B i forumet och då skrev Person A att det var onödigt både på klottret och i Person B:s gästbok. Person B skrev ett snäsigt svar tillbaks varav Person A skrev ett svar tillbaks till Person B att Person B inte skulle skriva något som var riktad till Person A mer.

Person B skrev då ett klotterinlägg som var riktad till Person A men Person A svarade aldrig på det klotterinlägget. Person C såg detta och började bråka med Person A. Person C skrev dumma gästboksinläggs till Person A samt att Person C även skrev en massa klotterinlägg riktad till Person A.

Person A skrev ett flertal gånger till Person C att Person C skulle låta Person A vara men Person C lät inte Person A vara utan Person C fortsatte skriva dumma inlägg i Person A:s gästbok samt inlägg riktad till Person A på klottret.

Person C började även skriva dumma kommentarer i Person A:s bloggar varav det slutade med att Person A bannade Person C:s IP från att kunna skriva mera.

Det är alltså inte Person A som började bråka utan det var Person C som började bråka men det slutade med att Person A fick skulden för något som Person C startade upp på Bada.

Borde de inte kicka Person C istället med tanke på att det var Person C som bråkade och inte Person A.

Webbadress till Bada:
http://www.bada.nu

Webbplatser juni 4th 2009

Blip/Blipville

No Comments »

Den 5 juli år 2008 fick jag totalt 188 stycken aktiverings mail från Blip/Blipville. 102 stycken av dem skickades till info adressen och 86 stycken till webmaster adressen. En eller två personer har alltså använt dessa två email adresser för att kunna registrera två falska konton.

Jag skrev till Blip/Blipville angående detta men de skrev ett helt annat svar än det jag ville ha. Jag skrev även mail till de två företagen som dessa två IP tillhör och påpekade för dem att någon eller några har utnyttjat dessa IP till att skicka alla dessa aktiverings mail till två av mina email adresser.

Dessa två email adresser är lätta att hitta på Internet eftersom dessa två email adresser finns utsatta via en webbsida som jag har.

Man kan hindra att detta händer igen genom att Blip/Blipville ändrar så att man bara kan klicka en gång på skicka knappen. Detta är inte svårt att genomföra och detta borde Blip/Blipville genomföra så att detta inte händer igen.

Webbadress till Blip/Blipville:
http://www.blip.se | http://www.blipville.se

Webbplatser juni 4th 2009

Blogg

No Comments »

En person blev uthängd i en användares blogg. Blogg mottog en anmälan men de struntade i anmälan och lät uthängningen vara kvar i användarens blogg. Enligt den här användaren så hanterade Blogg anmälan men det tror inte den person som blev utsatt för uthängningen att blogg gjorde.


Hade Blogg hanterat anmälan så hade inläggen varit borta för länge sedan men eftersom de var kvar i några veckor efter dem hade mottagit anmälan så innebär det att Blogg inte har hanterat anmälan.

Samma användare hängde ut samma person i ytterliggare två – tre inlägg på Blogg men den här användaren nämnde inte personens namn/nick men det rör sig om en uthängning eftersom man kunde avgöra vem det är användaren hade hängt ut.

Webbadress till Blogg:
http://www.blogg.se | http://www.webblogg.se

Webbplatser juni 2nd 2009

Bloggsite

No Comments »

Bloggsite anklagar folk för att spamma när fallet inte är sådan.

Webbadress till Bloggsite:
http://www.bloggsite.se

Webbplatser juni 2nd 2009

Bloggie

No Comments »

Bloggie raderar användares blogg utan deras vetskap samt att de heller inte meddelar orsaken till varför bloggen är raderad.

Webbadress till Bloggie:
http://www.bloggie.se

Webbplatser juni 2nd 2009

Cashfiesta

No Comments »

Cashfiesta är ett ställe som går ut på att man laddar ned en viewbar och som man surfar via för att kunna tjäna pengar. Det finns även en hel del program som man ansluta sig till samt att man tjänar pengar när man gör detta.

Börjar man tjäna för mycket poäng kommer de att spärra ditt konto samt att de heller inte svarar på email som man skickar till dem och frågar varför ens konto är spärrad.

Webbadress till Cashfiesta:
http://www.cashfiesta.com

Webbplatser juni 2nd 2009